لطفا اگر استارتاپی دارید یا قصد راه اندازی یک استارتاپ را دارید فرم زیر را پر و ارسال نمایید
مراحل توسعه استارتاپ شامل 5 مرحلهاست که از شکل گیری ایده شروع و به رشد، ایجاد و سازماندهی منتهی میشود.
وقتی تنها چیزی که از یه استارتاپ وجود داره، یه ایده ناب باشه و هنوز محصول اولیهای ساخته نشده، استارتاپ تو مرحلهی ایده یا پیش از کِشت قرار داره. اغلب موارد تو این حالت، تیم متشکل از یک تا سه نفرِ که بیشتر وقتشون صرف ایدهپردازی، مطالعه بازار و شناسایی نیاز مشتریان بالقوه میشه. معمولا موسسین تو این مقطع هنوز روی ایده متمرکز نشده یا مشغول به فعالیت در شرکت دیگری هستن و راهاندازی یک استارتاپ براشون بیشتر یه کار جانبی محسوب میشه. تو این مرحله، صاحبان ایده با شرکت تو رویدادهایی مث استارتاپ ویکند، تلاش میکنن با فضای ایجاد یک کسب و کار نوپا آشنا شده و ارتباطهای لازم برای تشکیل تیم اولیهشون رو ایجاد کنن.
یک استارتاپ زمانی تو مرحلهی کشت ایده قرار داره که موسسینش از مرحله ایدهپردازی گذشتن و در حال ساخت پروتوتایپ (نمونه) اولیه هستن تا بتونن بازخورد ابتدایی مورد نیازشون رو از بازار بگیرن. اغلب استارتاپها تو این مرحله درآمدی ندارن و اکثر مشتریانشون به صورت مجانی از محصول یا سرویس استفاده میکنن. تیم استارتاپ در این مرحله متشکل از خود موسسین و ۱ تا ۵ نفر دیگهن.
تو این مرحله، معمولا از پروتوتایپ گذشته و به درآمدزایی رسیدن. البته ممکنِ هنوز به سود نرسیده باشن ولی تونستن مشتریاشونُ جذب کنن و تلاش میکنن تعداد مشتریانشون رو افزایش بدن و قویتر تو بازار هدف حاضر بشن. اغلب استارتاپها در این مرحله، بسته به نوع فعالیتشان از تیمهای ۵ تا ۲۰ نفره تشکیل میشن.
تو این مقطع، استارتاپها به سودآوری رسیدهن اما معمولا سهم بازارشون کمه و در حال توسعه محصول یا سرویسهای جدیدتری برای رشد سهم بازار و ورود به بازارهای دیگهن. معمولا تیمهای استارتاپی در این مرحله ساختار یافتهتر میشن و حتی شاید تیم محصول، تیم بازاریابی، مالی، منابع انسانی، پشتیبانی و… داشته باشن.
تو این مقطع استارتاپها معمولا بخش اعظمی از بازار رو در اختیار گرفتن و تیمهایی با بیش از ۱۰۰ نفر پرسنل دارن. با توجه به اکوسیستم کنونی ایران شاید تعداد استارتاپهایی که در این مرحله قرار دارند هنوز انگشتشمار باشه.